Werkplaats van Sinterklaas 
Randwijk

SCHUIMPJES


Wat hebben we nodig om heerlijke ouderwetse schuimpjes te maken?


VOOR ONGEVEER 20-24 SCHUIMPJES VAN GEMIDDELD FORMAAT

4 eiwitten

125 gram suiker

125 gram poedersuiker

10 gram maizena

Doe de eiwitten met suiker in de kom en klop tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Ik heb een elektrische staande mixer, daarbij duurt het ongeveer 4 minuten tot het goed is. Ik klop niet op de allerhoogste snelheid. Hoe lang je moet mixen verschilt per mixer en per hoeveelheid schuim die je maakt. Het kan dus best zo zijn dat het bij jou iets langer of net wat korter duurt. Als je de de klopper/gardes omhoog trekt moeten de pieken dus stijf zijn en omhoog blijven staan, als het puntje net iets ombuigt maakt dit niet uit. Om even extra te controleren of je schuim goed is hou je de kom, op zijn kop, boven je hoofd. Het schuim blijft zitten als het goed stijf geklopt is.

Voeg de poedersuiker en maïzena toe aan het schuim en spatel dit voorzichtig door het schuim. Het is belangrijk om voorzichtig te spatelen maar je mag ook niet te lang spatelen. Een goede en snelle techniek is om met je spatel 8-jes te maken. Doe dit met rustige bewegingen en voor je het weet is alles opgenomen.

Het schuim is nu klaar om mee verder te gaan. Je kunt ervoor kiezen om het schuim wit te laten en hier leuke figuren van te maken maar je kunt er ook nog een kleurtje aan geven. Gebruik hiervoor kleurstoffen op gelbasis of kleurpoeder, zo voeg je niet teveel vocht toe wat het schuim alsnog kan doen laten mislukken.

Verwerk het schuim daarna zoals je zelf wilt. Doe het in een spuitzak en spuit de vormen die jij wilt maken.De schuimpjes bak je af in een voorverwarmde oven van 100 graden. Deze kleine toefjes zijn na een uur wel klaar, grotere figuren hebben 2 uur nodig.

Terug
 
E-mailen
Bellen
Map