Werkplaats van Sinterklaas 
Randwijk

Wat leuk dat je komt kijken in Sint's vakantie DAGBOEK


Zaterdag 25 juni 

Wat een lief klein eilandje!!! 

Het schitterende eiland Vlieland  is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland.  Het heeft een oppervlakte van maar 36 vierkante kilometer en  is twaalf kilometer lang en maximaal twee kilometer breed. 

Op Vlieland wonen  1226 mensen. De meeste mensen wonen in het enige dorp van het eiland: Oost-Vlieland. Vlieland heeft het schoonste zandstrand van alle Waddeneilanden. Je gaat hier echt op vakantie voor je rust en om heerlijk te wandelen en fietsen!

Vrijdag 24 juni

Vanmorgen met de boot aangekomen op Terschelling! Het volgende eiland van rechts naar links. Dit is echt een groot eiland!!!! Na Schiermonnikoog en Ameland is Terschelling escht heel groot.


Het Waddeneiland heeft  prachtige zandstranden en een fraaie natuur  Als je gaat fietsen of wandelen dan zie je bijna geen auto's. Terschelling is 30 kilometer lang en maximaal 4,5 kilometer breed. Op het eiland wonen ongeveer 5000 mensen op een oppervlakte van 87 km2. Van alle Waddeneilanden is alleen Texel groter.Donderdag 23 juni


AMELAND

Als kind kwam Corin al op Ameland en vindt het nog steeds een heel bijzonder eiland!
Zandduinen, strand en drassig natuurgebied. Het is een eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen. Drie kwartier varen vanaf Holwerd en je bent in een heel andere wereld, 

De dorpen op Ameland hebben de namen Hollum, Ballum, Nes en Buren. In de prachtige oude huisjes, woonden in andere tijden kapiteins en walvisvaarders. Nu vind je er vooral winkeltjes , cafeetjes en restaurants. 

Het eiland heeft 90 km fietspad. Verdwalen gaat je niet lukken, want de rood-witte vuurtoren bij Hollum xorgt er voor dat je altijd weer veilig thuis aan komt.
Stap vanuit Holwerd op de boot en ontdek dit prachtige eiland. Ameland is voor de jonge en oudere gasten een aanrader. Voor de actieveling, de natuurliefhebber of voor de rustzoeker. 

Ameland heeft een lange historie. Al in de achtste eeuw woonden er mensen. In de loop der eeuwen heeft de zee grote stukken van het eiland weggeslagen, waardoor de dorpen Sier en Oerd niet meer bestaan.  Rond 1800 was er nog nauwelijks iets van het eiland over. Maar dankzij dijken en polders is Ameland wat het nu is.


Woensdag 22 juni

Alweer een eiland opgeschoven! Nu zijn we beland op Schier, zoals de mensen die daar wonen het noemen.


Schiermonnikoog is één van de meest wildste, ongerepte plekken van Nederland. Het is daar gekomen door zeestromen, wind en stuivend zand. En dat gaat nog steeds door want het eiland verschuift steeds iets meer naar rechts.  In grote delen van het eiland mag de natuur haar gang gaan, zonder dat de mens ingrijpt. Zulke plekken vind je in Nederland niet veel.


Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland, met maar één dorpje waar nog geen 1000 mensen wonen. Auto’s zijn hier overbodig en ook niet toegestaan. Maar geen zorgen: de fiets en de bus zijn een prima alternatief. Of je gaat lopen. Want het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer op zijn breedst. 


Hoe klein het eiland ook is, je vindt hier de helft van alle planten en bloemen die in Nederland voorkomen. Ook zijn er meer dan 300 vogelsoorten gespot.  Kijk maar snel wat we allemaal voor moois gezien hebben ......Dinsdag 21 juni

We hebben het in de winter wel eens gezien, maar het Dolfinarium met een beetje zonnewarmte was toch echt veel aangenamer! We hebben vandaag heerlijk gewandeld en alle shows bekeken. Maar ook de winkeltjes zijn leuk, met allemaal mooie foto's en knuffelbeestjes.  Alweer zo'n heerlijke dag gehad en dat door de mama van Stephan die zelf nog niet schrijven kan.  Hee dat rijmt!!!! Dank jullie wel voor alle leuke tips! Ga jij in de vakantie ook in het Dolfinarium kijken???

Maandag 20

Hallo allemaal! Vandaag zijn we afgereisd naar Dordrecht. De geboortestad van Corin en trouwens, mevrouw Wil woont daar ook!

Tijdens Dordt in Stoom vorige maand hebben we deze mooie stad al eens kunnen bekijken, maar tijdens een regenachtige dag werd ons aangeraden ook eens museum Simon van Gijn te bezoeken.

Simon van Gijn was een rijke meneer met een heel prachtig huis. Toen hij ziek werd en dacht dat hij niet meer heel lang zou leven, heeft hij het huis met alles wat er in staat en hangt aan de stad Dordrecht gegeven.  Maar 1 ding moesten ze hem beloven.... alles moest zo blijven zoals het was! En dat is nu al heeeeeel lang zo. 

Vergeet niet naar de grote speelgoedzolder te gaan en goed omhoog te kijken daar hihihi de treintjes rijden namelijk door de lucht!Zondag 19 juni

Vandaag hebben Sinterklaas en zijn pieten een rustdag. Want O O wat hebben ze het druk gehad! Wat doe jij vandaag?


Zaterdag 18 juni 

Vanmorgen zijn we vertrokken naar iets wat ik volgens de pieten moest LEREN waarderen. PinkPop. Nou.......jongens en meisjes zoiets is voor je oren niet echt aan te raden, maar eerlijk gezegd vond Sinterklaas het een hele gezellige dag! Er was soms miziek die zelfs ik leuk vindt EN het was een prachtig zonnige dag, dus dan is het al snel goed!

Nu ga ik met de beentjes omhoog en morgen een heel fijn boek lezen. Zie jullie maandag!!!!! Fijn weekend!


Vrijdag 17 juni

Hebben jullie wel eens oog in oog gestaan met een dinosaurus?????? Nou..........ik voor vandaag ook niet en ik ben natuurlijk al best wel oud! hahaha 

Landgoed en Dinopark Tenaxx in Wedde is een onwijs leuk en betaalbaar uitje voor het hele gezin. Op het megagrote landgoed in Groningen, met een oppervlakte van ruim 33 hectare, vind je onder andere een miniatuurpark, arboretum en een dinopark. Een must visit voor elke dinosauriër fan en dus ook voor SINTERKLAAS! ookal was hij best een beetje bibberig hoor.  Durf jij hier zomaar tussen de  dino’s te lopen?
Je kan  je daar een hele middag vermaken en daarnaast ook nog eens gratis onbeperkt de hele dag  snacken en ranja drinken!  Op naar Groningen met de kinderen voor een dino experience! Zooooooo leuk en leerzaam!!!!!


Donderdag 16 juni

Vandaag was een prachtige dag om eens bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest te gaan kijken! Het is dan wel allemaal binnen, dus met slecht weer is het er ook heerlijk vertoeven! Maar Sinterklaas heeft zijn ogen uit gekeken. 

Er is een prachtige vlindertuin, er zijn honderden verschillende orchidee takken, een echte jungle, speeltuin en nog veel meer!

Er is een spannende speurtocht waar jullie zelf op ontdekkingstocht over junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen kunnen gaan. Onderweg zie je allerlei dieren en planten. Durf je de clowneske lori’s te voeren in de Lorituin? Of fladder je liever mee met duizenden vlinders in de grootste vlindertuin van Europa? 

En schrik niet als je net als Sinterklaas zomaar oog in oog staan met voorbij roetsjende aapjes, vleesetende planten of overstekende schildpadden.  Super spannend dagje uit dus!!!!!!


Woensdag 15 juni

Vandaag is het het mooiste weer van de wereld, dus mijn pietjes wilden gaan zwemmen. Waar kan dat beter dan op het Scheveningse strand!!!!!  We hebben van morgen heerlijk over de Boulevard gelopen en daarna.....voetjes omhoog en natuurlijk even de zee in geweest. Maar het water was nog wel heeeeeel KOUD!!!

Dinsdag 14 juni

"Ik heb hier twee kleintjes die helemaal gek zijn van Nijntje"  schreef mama Wilma naar reispiet. Volgens mij heeft iedereen wel een NIJNTJE in huis! Als het geen knuffeltje is, dan vast een leesboekje. Want Nijntje is zoooooo lief!!!!!!! 

Daarom zijn we vandaag in ons busje gestapt en naar Utrecht gereden, naar het NIJNTJE Museum.   En of dat leuk was!!!!!!!

Sinterklaas heeft van alles geleerd, zelfs heb ik verkeersles gehad.Maandag 13 juni

Vroeg opgestaan en naar Noord Holland gereden, want in het hart van het grootste bollengebied ter wereld aan de Noord-Hollandse kust ligt Avonturenparadijs Land van Fluwel

Een bijzonder avonturenparadijs voor jong en oud, levensgenieters en avonturiers! Een bezoek aan dit avonturenparadijs is een heerlijk dagje uit met het gezin en geschikt voor alle leeftijden.

Eén van de avonturen die je kunt beleven op Land van Fluwel is de Dutch Tulip Experience. Tijdens deze leuke audiotour kom je meer te weten over de tulp, vanaf de oorsprong in de Himalaya tot en met de moderne tulpenkwekerij vandaag de dag.
En ben je klaar? Dan kun je het blote voetenpad lopen, racen op de skelterbaan, los gaan in het Avonturen Speelparadijs, de uitkijktoren beklimmen of afkoelen bij Strand van Fluwel. Er is genoeg te beleven voor een leuke dag uit!

Zondag 12 juni

RUSTDAG!

Heerlijk hoor, ook eens een dagje vrij! Geniet maar van het mooie weer!!!!!! Tot morgen!

Zaterdag 11 juni

We hebben gisteravond heerlijk gegeten en vannacht in Valkenburg geslapen, want we gingen naar het Sprookjesbos! Debbie en Monic vinden het daar heel leuk, dus gingen we dat ook maar eens bekijken! Het wandelpark is heel leuk, met allemaal oude sprookjes, maar inmiddels is het een echt attractiepark geworden en hebben we genoten van de boot, achtbaan en alle andere leuke dingen! 

Als jullie in Limburg zijn, zou ik daar maar eens gaan kijken!

Vrijdag 10 juni

Vandaag zijn we afgereisd naar Limburg!  De pieten wilden graag eens in de grotten gaan kijken en ik........ach, Sinterklaas hobbelt er wel achteraan hahaha Valkenburg is een prachtige plaats om te bekijken en de grotten zijn ook heel mooi. Ik persoonlijk heb het meest genoten van de wandeling rondom het ruine kasteel. Jammer dat het niet meer opgebouwd is, want het was vast een heel groot en geweldig bouwwerk!

Donderdag 9 juni

Karin en haar zusje Yvette wonen heel dichtbij iets wat ze Sinterklaas wilden laten zien en daarom vandaag een best stukje rijden richting Groot Ammers! 

We rijden de hoek om en zoete pastel gekleurde gebouwen en grote Fien en Teun vlaggen begroeten ons al. We zijn bij 
Avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun.
De speeltuin met glijbaan, kabelbaan, zandbak en houten speelhuis is voor de kinderen die het terrein op komen gelijk een leuke verrassing!
Dan gaat de muziek aan en komen Fien en Teun te voorschijn. Met een paar van hun liedjes krijgen ze ons ende kinderen binnen no-time aan het dansen. Hoe gezellig!!!!  In een korte show leggen ze uit dat we een echt boerderijdiploma kunnen halen en wat we daarvoor moeten doen. In het boekje wat we bij de entree gekregen hebben, staan alle opdrachten uitgelegd. En dan gaan we van start! 

Na super veel leuke, maar soms ook wel beetje lastige opdrachten    ( sinterklaas had bijvoorbeeld nog nooit een koe gemolken hihihi) hebben we allemaal het boerderijdiploma gehaald! 

Lieve Yvette en Karin, als de boerderij in de winter open is, gaat Sinterklaas echt nog een keertje terug!

Woensdag 8 juni

Het regende wel een beetje vandaag, maar wat hebben we weer een leuke dag gehad! Dit was ook weer zo'n goed idee van Aaron en Thomas! 

Met een grote boot zijn we eerst naar de ribben gevaren. Dat zijn een soort eilandjes van zand die boven het water uitkomen. Onderweg kwamen we al wat zwemmende zeehondjes en robben tegen. Zooooo lief! 

Ook hebben we hele stukken gewandeld over de ribben. Mijn hele mantel was nat geworden aan de onderkant hahaha  Maar we hebben wel heel veel zeehonden, robben en meeuwen gezien en bovendien heerlijk gegeten! Ik had deze dag zeker niet willen missen! Wat was het leuk en lief!

Dinsdag 7 juni

Vandaag gingen we op aanraden van Aaron en Thomas naar Neeltje Jans.  Bij Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953 en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee.

Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Het antwoord vinden we in een indrukwekkend 4D panorama, waar we de allesverwoestende kracht van het water konden zien. Zo zagen we ook wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. De watersnoodramp. 

Wat hebben de mensen hard gewerkt om Zeeland weer op te bouwen, want alles was weg! 
Ook zijn we in het grootste Aquarium van Zeeland geweest,   in het vernieuwde Aquapark en naar de zeehonden en zeeleeuwen show geweest. Een lange, maar geweldige dag !

Maandag 6 juni

Tim en Tygo hebben met een stoomtrein een reis gemaakt naar een museum in Goes. Wij zijn in Goes begonnen bij het Stoomtreinmuseum. Dat is een hele belevenis, want in deze historische spoorwegloods vind je de treinen en de werkplaats, waar  vrijwilligers de treinen en het materieel onderhouden en restaureren.  En dat ging vroeger allemaal heel anders als nu!

Daarna gingen we met de stoomtrein. De stoker stookt met kolen de kachel van de motor , de locomotief fluit en de conducteurs sluiten alle deuren nog met de hand!


Bij de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaats had kunnen vinden. Op de houten banken van de 3e klasse, of op het luxe pluche van de 1e /2e klasse, zie je het landschap voorbij glijden. Onderweg kan je op verschillende stations uitstappen en de stadjes en dorpjes bekijken. Stoomtrein Goes-Borsele is echt een rijdend museum! Maar er zijn nog veel meer oude treinen, ook die op diesel gaan!  We hebben echt heel veel geleerd vandaag! 

Zondag 5 juni

Heerlijk! Het is heel leuk om van alles te zien in Nederland, maar Sint is best een beetje blij dat het zondag is vandaag! Heerlijk uitrusten met een lekker kopje koffie en een goed boek. Ook omdat het niet zulk mooi weer is hihihi

Morgen gaan we met een heel bijzondere trein.......dus kom je dan weer in mijn dagboek lezen?  Tot morgen!


Zaterdag 4 juni

Welkom bij Reynaertland, staat er op het bord als we de parkeerplaats op rijden.  Vandaag zijn we  in Oost-Zeeuws-Vlaanderen aan de rand van het  vestingstadje Hulst. Carolien vond dat we hier echt naartoe moesten gaan, omdat ze daar iedere zomer bij haar oom en tante logeert en dan op de fiets naar dit mooie zwembad mag. 

Hulst is een stadje uit de 13de eeuw.  Pff is dat even lang geleden!     In een mooie groene omgeving ligt Reynaertland.  Hier moet je zijn als je in je vakantie lekker wilt zwemmen. Er is een groot  binnenzwembad dat het hele jaar door open is. Maaaaar er is ook een geweldig  buitenzwembad!  Een jele leuke speeltuin en een  heerlijke ligweide maken het feest compleet. 

Ook kan je er geweldig lekker eten in het uitgebreide restaurant met groot terras, dus........in de vakantie op naar Hulst !  Dank je wel Carolien de pieten hebben heel veel plezier gehad en we hebben heel lekker gegeten.


Vrijdag 3 juni

Op het meest westelijke puntje van het eiland Goeree-Overflakkee ligt Ouddorp, met hele mooie zandstranden, duinen en gezellige strandtentjes. En natuurlijk gaan we daar wel even kijken vanmiddag, maar we zijn hier eigenlijk om Marissa's TIP te gaan bekijken!  Korenmolen De Zwaan . Want weet je wat zo leuk is? Marissa's opa Kees is daar molenaar! Dat is iemand die op de molen past en zorgt dat alles netjes blijft en goed gaat.

De zwaan is al heeeeeeel oud. Het is een stellingmolen aan de Dorpsweg in Ouddorp. in de  provincie Zuid-Holland. Ja, echt waar! Sinterklaas dacht dat Ouddorp in Zeeland lag, maar dat is zeker NIET waar.  

De molen werd in 1846 gebouwd ter vervanging van een veel kleinere  standerdmolen.  De Zwaan maalde tot 1975 op windkracht; daarna werd een elektromotor geplaatst die het spoorwiel aandreef. In
1981/1982 werd de molen helemaal opgeknapt en  kan er weer gemalen worden. De elektromotor is nog steeds wel, maar doordat er geen krachtstroomaansluiting meer is, kan deze niet draaien. In de molen zie je ook de hele grote maalstenen en hele oude spullen. 

Het was erg leuk U te ontmoeten meneer Kees! en heel erg leerzaam en leuk om uw molen te mogen bekijken!

Donderdag 2 juni

Vandaag zijn we naar Nijmegen geweest, naar de Leemkuil! De Leemkuil is al 75 jaar een gezellige buiten speeltuin, waar heel veel kinderen gespeeld hebben, want Reispiet kreeg deze tip van Jeroen, Lisa, Kevin, Aron, Lucy, mark en Elise!  

Deze speeltuin ligt in het Mariënbosch in de wijk Kwakkenberg in Nijmegen. De leemkuil is in de negentiende eeuw gecreëerd door Steen- en Vormbakkerij Hamer & Co die de leem met paard en wagen, later karretjes op rails, afvoerde naar de steenfabriek langs de doorgaande weg tussen Nijmegen en Groesbeek. 

Toen alle leem weg was, speelden er kinderen, waarna het een echte speeltuin werd!   Zeker eens gaan kijken in de vakantie hoor!


Adres: Luciaweg 2, 6523 NK Nijmegen

Woensdag 1 juni

Alweer een maand vakantie voorbij! Wat gaat de tijd toch snel, als je zoveel leuke plaatsen te bezoeken hebt! Vandaag is het weer wel heel raar, zo schijnt de zon en zo regent het, dus we zijn iets gaan doen, waar we ook naar binnen kunnen.  Dus op naar Rhenen naar Ouwehands dierenpark!  We hebben genoten van alle prachtige bijzondere dieren en de mooi aangelegde verblijven en paden. Ook waren de panda's buiten en natuurlijk zijn we naar het berenbos geweest waar alle zielige beren worden opgevangen om rustig te kunnen leven. Kortom een top dag!


Dinsdag 31 mei

Vandaag zijn we naar Doorwerth geweest! Remco, Jeroen, Bas, Kristel, Jeanet en Charlotte stuurden dit idee naar Reispiet omdat ze er met school geweest waren op een ridderdag en met zoveel tips voor 1 kasteel moesten we daar echt gaan kijken! Het is zeker een prachtig kasteel. Sinterklaas vond vooral de tuin prachtig, om heerlijk door te wandelen en de pieten gingen aan de pannekoeken met warme chocomelk, want het was wel een beetje koud vandaag.  


Maandag 30 mei

Wat een leuke dag was het vandaag! En dat dankzij Kristel, die Reispiet getipt had naar Beesd te gaan. Naar DE PAAY!

Dit uiilen- en dierenparkje  is sinds augustus 2000 open voor het publiek. De eigenaar woont zelf in een huis in het park. Hij is gek op uilen en verzamelde daarom zoveel mogelijk verschillende soorten, die jullie allemaal kunnen en mogen zien in het uilenbos!  Maar er zijn nog veel meer bijzondere dieren te vinden.. Er zijn  zo’n 78 verschillende diersoorten te vinden.  Echt bijzonder is de kangoeroeweide. Hier wonen een aantal Benett Wallaby’s, een klein soort kangoeroe. Zij lopen vrij rond in de weide en wij mochten dat ook, dus als je heel stil staat komen ze naar je toe! Ook lopen er tientallen cavia’s los rond die het heerlijk vinden om geaaid te worden. Snel eens gaan kijken dus!!!!!!


Zondag 29 mei

Gisteravond zijn we in Utrecht blijven slapen en hebben we vandaag een rustdag in een heel gezellige B&B. Morgen ochtend zakken we een beetje naar beneden en rijden we naar Beesd om het idee van Kristel te gaan bekijken. Wat daar te zien is.........  Fijne zondag en tot morgen!!!!


Zaterdag 28 mei

Vandaag zijn we richting Utrecht gereden.  Het weer is niet zo heel lekker, dus wilde reispiet naar iets dat naast buiten, ook binnen is.  Gerrit en zijn broertje Corne vonden dat Sinterklaas ECHT eens bij het SPOORWEG MUSEUM moest gaan kijken, dus op naar dit prachtige museum. Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht  station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen. Nu gaat het over POST treinen en hoe dat ging vroeger. Door een bezoek aan het spoorwegmuseum ben je altijd op het juiste spoor! hihi


Vrijdag 27 mei

Wat leuk! We gaan vandaag alweer naar iets uit de geschiedenis! Op naar Zaandam. 

De Zaanse Schans is een soort buitenmuseum en ligt in Noord Holland. Er staan prachtige Zaanse houten gebouwen en hele mooie molens, die vroeger zorgden voor koren, olie, mosterd, papieren zelfs om hout te zagen! Op gezette tijden kan je  al deze molens aan het werk zien en zelfs dingetjes kopen, zoals heerlijke mosterd! 

Maar er zijn ook gezellige terrasjes waar je echt de allerlekkerste pannenkoeken kunt eten en kleine winkeltjes waar je van alles tegen komt wat met Nederland te maken heeft! Benieuwd???? Kijk maar snel naar ons kleine filmpje.....

Donderdag 26 mei

Vandaag hebben we een rustdag ingelast, want ik Sint Nicolaas ben een heilige en  is Hemelvaart een belangrijke dag! Het is namelijk de dag dat Jezus naar zijn vader God in de hemel vloog. Een leuk weetje over Hemelvaart: We vieren het de 40ste dag na 1ste paasdag en precies 10 dagen voor Pinksteren! Wisten jullie dat al?  

Het was heerlijk uitrusten hoor in ons hotel! Morgen gaan we weer op pad. Wat reispiet in gedachten heeft.........ik heb geen idee, maar jullie horen het morgen!!!

Wat heb jij vandaag gedaan?

Woensdag 25 mei

Vanmorgen waren we niet zo vroeg wakker, want van Den Haag naar Amsterdam is geen uren rijden. Heerlijk rustig in de ontbijtzaal een bakje koffie gedronken en natuurlijk een boterhammetje gegeten. Daarna op naar NEMO! Neeeeeeee niet naar de vis van de film, maar naar het science museum. Kreeg van heel veel kinderen deze reis tip, want Sinterklaas heeft begrepen dat jullie daar allemaal eens naar toe geweest zijn met schoolreisje.

Voor grote mensen is het ook heel leerzaam hoor.  Nemo is het grootste wetenschap museum van Nederland. We hebben heel veel geleerd, door naar tentoonstellingen te kijken waarbij van alles werd  uitgelegd en we hebben meegedaan aan super leuke experimenten! ! Echt een aanrader! en je kunt er de hele dag wel zijn, zo groot is het haha  Kortom: Leuk, spannend en leerzaam te gelijk! 

Dinsdag 24 mei

Wat een lange rit was dat vandaag zeg! Helemaal naar Den Haag! Het weer was er niet naar om aan het strand te gaan zitten, anders hadden we het kunnen combineren, maar we hebben genoten van Nederland in het klein.......Madurodam! Roos en haar zusje Anne gaven ons deze tip, waarbij we vooral bij de sluizen moesten zijn. Echt schitterend hoe alles in het klein is nagebouwd! Zijn jullie er al eens geweest? Zo niet, dan is het echt een vakantiedag waard hoor! 

Vanavond logeren we hier in de buurt, want morgen reizen we verder naar Amsterdam, waar we een kijkje gaan nemen in een Science centrum!   Spannend!!!!


Maandag 23 mei

Volgens mij houden de kinderen van Nederland heel veel van geschiedenis en  oude dingen, want vandaag gaan we alweer kijken hoe het vroeger, heel vroeger was. 

Al best wel vroeg op weg naar Alpen aan den Rijn om naar het idee van Sjoert, Dick en Jeroen het Archeon te gaan  bekijken.

 In Museumpark Archeon beleef je door de vele vrijwilligers die de geschiedenis spelen hoe het toen was en krijg je een heel ander beeld van Nederland. 

Er is echt van alles te zien. De prehistorie die er rond 8800 voor Chr was., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen.

Alle 45 boerderijen, huizen en hutten hebben ooit in Nederland gestaan dus wel heel fijn dat ze niet afgebroken zijn!!!  In ieder geval heel veel geleerd vandaag en super genoten! Dank jullie wel mannen!


Zondag 22 mei 

Vandaag gaan we weer een dagje uitrusten en maar eens zien waar we volgende week eens gaan kijken! Verveel je je???? Als je onderstaande kleurplaat uit laat printen, kunnen jullie hem prachtig inkleuren!

Maandag gaan we een heel avontuurlijk uitje beleven. En Sjoert, Dick  en Jeroen vertelden Sinterklaas dat er ECHTE RIDDERS zijn..........ben heel benieuwd!


Zaterdag 21 mei

Vandaag zijn we naar de geboorteplaats van Corin afgereisd. Namelijk naar Dordrecht. Daar heb je eens in de 4 jaar een heel groot evenement dat Dordt in Stoom heet. Dordt in Stoom zorgt er voor dat je denkt heeeeeel vroeger te leven, doordat er allemaal oude machines, boten, auto's treinen en vrachtwagens bij de havens van Dordrecht opgesteld staan om door iedereen bekeken te worden. Hou je wel van een beetje geschiedenis en wil je graag eens in een echte stoomtrein rijden of op een oeroude stoomboot kijken? Hou dan goed de agenda van het VVV in Dordrecht in de gaten! Met het mooie weer, was het een prachtige dag!


 Vrijdag 20 mei

Nu we toch in de kastelen zijn beland, moesten we natuurlijk ook naar het idee van Loes en Sofie! Met de kinderen uit de klas waren ze naar Slot Loevesteyn geweest en wisten te vertellen dat daar echte ridders en jonkvrouwen woonden en het het oudste slotkasteel van Nederland is. Een heel spannend verhaal is wel, dat Hugo de Groot  na twee jaar gevangenschap in het kasteel, in 1621 uit het slot Loevestein ontsnapte!  Hij las heel veel boeken, die ze hem kwamen brengen  in een boekenkist. En met die boekenkist heeft hij het voor elkaar gekregen te ontsnappen. Wil je precies weten hoe? Ga dan net als Loes en Sofie eens op bezoek in Poederoijen! 
 

Donderdag 19 mei

Vannacht heerlijk geslapen en op ons gemak naar onze volgende bestemming gegaan. Sint wilde heel erg graag naar PALEIS HET LOO ! Wat is het daar prachtig! Ik wilde het al zolang eens van binnen bekijken en nu hebben we dat dan eindelijk eens gedaan. We hebben heel veel geleerd over het koningshuis door de jaren heen, de prachtige stallen met rijtuigen bekeken en heerlijk gewandeld in de hele grote tuin. Ben je er nog nooit geweest? Ik zou zeker eens gaan!


Woensdag 18 mei

Gisteravond zijn we aangekomen in het Bastion hotel in Apeldoorn. Dit ligt vlakbij het Loo, dus daar wil ik ook eens gaan kijken. Misschien is dat kasteel wel mooier dan die van mij in Spanje........maar dat gaan we morgen zien! 

Vandaag moet ik volgens Ryan en Dani naar Koningin Julianatoren. De pieten hebben er heel erg veel zin in, want het schijnt een attractiepark voor kleinere kinderen te zijn en laten mijn pieten nou toch echte kinderen zijn als ze een achtbaan zien hahaha

Het was geweldig  jongens! Ik heb een heerlijke zonnige dag gehad, heerlijk rondgewandeld , op het terras gezeten en genoten van alle blije kinder gezichtjes!  Bovendien zat ik ook in de achtbaan!!!!! Heb ke me gezien????   Dank jullie wel!


Dinsdag 17 mei 

Vannacht heerlijk geslapen in ons knusse huisje met bubbelbad, op weg naar (voorlopig) ons laatste uitje in het Noorden. Op naar WILDLANDS! Yvonne en Peter zijn daar met papa en mama geweest in de zomer en was volgens hen het aller aller aller mooiste dierenpark van Nederland, waar we echt moesten gaan kijken!

We hoefden niet ver te reizen, want dit dieren avonturen park ligt bij ons huisje om de hoek!  Daar aangekomen snapt Sinterklaas heel goed waarom jullie dit aan mij wilde laten zien Yvonne en Peter!!!! Dank jullie wel voor dit geweldige vakantie idee!

Vanavond rijden we op ons gemakje richting Apeldoorn, want daar ligt de tip van Ryan en Dani.......ik ben benieuwd!

Maandag 16 mei

Vandaag gingen we naar Appelscha! Daar heb je een heus heksen museum! Eng? nee hoor echt niet! Er woont een hele lieve heks daar in Appelscha, die je van alles verteld over kruiden en huis tuin en keuken middeltjes, die overal goed voor zijn.  

Via een speurtocht over het 1 hectare grote buitenmuseum, zijn er echte heksen diploma's te verdienen en binnen os er een magisch winkeltje en een thee proeverij. Maar natuurlijk is er ook gewoon limonade hoor! hahaha Als je eens in Appelscha bent, zou ik zeker eens in de Heksenhoeve gaan kijken!

Zondag 15 mei

Sinterklaas is al best wel oud, dus tijd voor een heerlijke rustdag! Natuurlijk zijn we morgen weer op reis. Waarheen? Dat weet Sinterklaas nog niet, maar het gaat vast weer een gezellige dag worden!  Als je je verveelt.........print dan deze leuke kleurplaat uit en maak er iets leuks van!  Fijne zondag allemaal!


Zaterdag 14 mei

Ook dit gaat weer een leuke , maar lange dag worden! Maakt niet uit, want morgen hebben we weer een rustdag. Kan Sinterklaas heerlijk in het bubbelbad gaan zitten om uit te rusten en genieten van alles wat hij al gezien heeft! 

Vanmorgen afgereisd naar het Drentse dorp Orvelte. Het oeroude dorp zit stampvol met winkeltjes, restaurantjes en bezienswaardigheden waardoor je je echt niet hoft te vervelen!.  Je kunt een ritje maken door het dorp en omgeving in de paardentram en een dagje rondgelopen om alle oude ambachten, leuke huisjes en alle andere dingen te zien.  Wat ook een aanrader is: het houten pad van theodoor , een leuke activiteit voor kinderen. Loop langs het pad waar het varkentje theodoor ook langs gelopen is. Het is een prachtig pad door de open natuur en langs het water, dus een mooie afsluiting van de dag. Daarna kun je lekker eten op een van de terrasjes, wat we natuurlijk gedaan hebben, want het was prachtig weer ook al was het wel een beetje koud zo af en toe. In Orvelte mag je niet met de auto rijden, maar natuurlijk is er een prachtig grote parkeerplaats! Het dorp Orvelte is zeker aan te raden in bijvoorbeeld jouw vakantie!!!Vrijdag 13 mei

Vandaag hebben we even iets rustiger aan gedaan en zijn we in de trein gestapt, op naar Amsterdam. Ajax kon landskampioen worden en daar wilden we natuurlijk wel bij zijn!

Bij de Arena aangekomen kregen we eerst een rondleiding door dit mooie stadion, wat een mooi extraatje was. We kregen zelfs nog iets te eten en daarna konden we vanaf de ere tribune de wedstrijd volgen. Het is ze mooi gelukt! Leuk voor de trainer, die naar we gehoord hebben afscheid van Nederland gaat nemen om bij een andere club trainer te worden.  We hoefden gelukkig niet met de trein terug naar Emmen, daar een aller aardigste supporter ons een lift wilde geven! 


Donderdag 12 mei

Er valt echt heel veel te zien in het noorden van het land! Vandaag hebben we iets heel leuks uit de stapel gehaald! Met het prachtige weer in het vooruitzicht zijn we al vroeg vertrokken naar Terherne.  Daar ligt namelijk het Kameleon dorp en avonturen eiland van Hylke en Sytse, die jullie misschien wel kennen uit de boeken van de Kameleon. Jaren geleden waren Caitlin, Nelisa en Yasmin daar en zijn ze die hele dag buiten spelen en blubberen nooit vergeten, dus ook echt iets voor jullie! Als jullie de boeken kennen is het extra leuk, want als je in het Dorp rond kijkt, snap je precies hoe de jongens van de kameleon daar geleefd en gespeeld hebben. Het Avontureneiland is helemaal super! Daar ga je met een platte boot naartoe en eenmaal aangekomen mag je lekker vies worden. of je moet over sloten kunnen springen zonder er in te vallen hahaha. Ik heb het gespring en geploeter maar aan me voorbij laten gaan, maar de pieten gaan zeker nog eens terug! 


Woensdag 11 mei

Gisteravond zijn we in Emmen aangekomen. En je hebt gelijk hoor Thijs! Wat een heerlijk bubbelbad in het gezellige huisje!  Sinterklaas had best zere benen na al het gewandel bij de paarden gisteren en het bubbelbad heeft me helemaal opgeknapt! We blijven hier nog wel even logeren!

Vanuit dit huisje gaan we in deze kant van Nederland eens wat mooie plekjes bekijken. Maar we vinden het er nu al prachtig!


Dinsdag 10 mei

Vanmorgen hebben we de hotelkamer netjes achter gelaten, want de aankomende dagen zijn we ergens anders! We gaan naar het noorden van het land! Maddy en Quinn stuurden ons een paarden idee in Soest en dat konden we mooi meenemen op de weg daar naartoe. Sinterklaas is dol op paarden, dus het was echt fantastisch! Ze hebben daar namelijk allemaal oude paarden die hun leven lang hard gewerkt hebben en nu kunnen genieten van het pensioen. Net als oude mensen in een tehuis, maar wat hebben die beestjes het daar goed zeg!!! mooie stallen en heel veel ruimte buiten! Als Ozosnel oud wordt, weet Sint een mooi plekje voor zijn oude dag!

Maandag 9 mei

Vanmorgen na een heerlijk ontbijt, op pad naar Oosterhout (gld). Daar moest Sint van Rilana echt eens gaan kijken bij FunZone. Bovendien vinden Ryan en Dani het daar ook heel leuk! 

Sinterklaas vond het vooral leuk, dat de pieten het zo naar hun zin hadden!😄  Morgen gaan we op weg naar het noorden van het land. Dan slapen we in Emmen, in het huisje dat we van Thijs echt moeten gaan zien en beleven. Maar voordat we daar aankomen, gaan we eerst nog een pitstop maken in Soest! Sinterklaas en zijn pieten zijn reuze benieuwd wat Maddy en Quinn ons daar wil laten zien!


Zondag 8 mei


Maandag gaan Sinterklaas en pieten het idee van Rilana,Ryan en Dani eens bekijken als het niet te warm is.

FIJNE ZONDAG!


Zaterdag 7 mei

Vanmorgen na een heerlijk ontbijt op pad gegaan! Op naar Apeldoorn om de TIP van Tom en zijn zusje Anne te gaan bekijken. Het was alweer prachtig weer, dus lekker rond geslenterd en genoten van alle verschillende soorten aapjes en apen! En wat lijken die grote apen toch op mensen als je ze in de ogen kijkt. Nog even op het terras gezeten en heerlijke poffertjes gegeten. Die hebben ze niet in Spanje, maar Paniekpiet gaat er volgende week voor zorgen dat er een poffertjespan mee naar Spanje gaat. Mmmmmmm lekker!Vrijdag 6 mei

Inge stuurde ons een tip, met daarbij de woorden dat ik er snel heen moest gaan om al het moois te bekijken! Deze week is snel voorbij gegaan.....dus deze week nog snel naar Lisse. Daar ligt de Keukenhof, een heel groot soort park met duizenden gekleurde bloemen, een molen, een speeltuin, een kinderboerderij met hele lieve geitjes en we zijn zelfs verdwaald in het doolhof  :-)  .  

Heel erg bedankt voor je prachtige idee Inge!  Wij, (maar vooral ik) hebben er heel erg van genoten! Morgen gaan we eens kijken naar het idee van Tom en Anne !  Weet  je waar het is als ik zeg dat daar alle beestjes op mensen lijken????  


Donderdag 5 mei

Vandaag is het feest in Nederland. We zijn in Wageningen geweest en hebben het bevrijdingsvuur gezien, heel veel oude vliegtuigen en het defile met allemaal oude auto´s uit de oorlog. Ik mocht ook nog een stukje meerijden, dus het leek net een sinterklaas intocht met al die zwaaiende mensen! Sinterklaas is alleen wel een beetje te oud geworden voor al die harde muziek hahaha


woensdag 4 mei

Lieve kinderen, vandaag hebben de pieten en ik een beetje uitgeslapen, hebben een lekker boterhammetje gegeten en zijn daarna alle vakantie ideetjes gaan uitspitten. 

Er zijn al heel veel ideeen, maar er kunnen er zeker nog bij hoor!

De lieve dame van het hotel die ons steeds iets te eten en drinken brengt, vertelde me dat 4 mei eigenlijk en beetje een zielige dag is. Want dan worden alle mensen herdacht die voor onze vrijheid hebben gestreden. 2 minuten stil zijn gaat de pietjes niet lukken, ben er daarom alleen naartoe gegaan. Deze mensen moeten herdacht worden nietwaar!                      Nu gaan we lekker slapen en misschien zie ik 1 van jullie morgen in Wageningen!

dinsdag 3 mei 2022

Lieve kinderen, wat leuk dat jullie even een kijkje komen nemen in mijn dagboek!  Op de eerste pagina van deze website hebben jullie alle foto's kunnen bekijken van de intocht  gisteren. Het was een hele verrassing voor mij en de pieten dat jullie er waren! Wij hebben er in ieder geval heel erg van genoten! Maar Sinterklaas is niet zo jong meer, dus moest wel even rustig aan doen vandaag.  

Morgen gaan de pieten en ik al jullie prachtige vakantie ideetjes eens goed doorlezen en bekijken en laten hier dan ook weten waar we als eerste gaan kijken in jullie gezellige Nederland.  Tot morgen! 
 
E-mailen
Bellen
Map