Ouderwetse Friese Kandij koek
Heerlijk om op Sinterklaasavond op te eten, maar ook leuk om samen te bakken!
Wat heb je nodig?
500 gr bloem - 10 gr bakpoeder - 5 gram gemalen kruidnagel - 5 gr nootmuskaat - 15 gr kaneel - 50 gram suiker - halve liter melk - 200 gr bruine of witte kandij suiker(liefst wat grover, zodat je er korreltjes in krijgt) en een snufje zout
Verwarm de over voor op 150 graden en vet een cakeblik in met boter.
Meng de bloem met de bakpoeder en voeg daar de specerijen aan toe.
doe er daarna de suiker bij en roer het om.
Neem een steelpannetje waar je de melk in doet. en zet deze op het vuur tot dat het warm is (het mag niet koken)
Mix nu de melk door het eerder geroerde mengsel en doe de kandij bij het beslag
Dan kan het deeg in de cakevorm gegoten worden en zet hem in het midden van de oven en bak deze koek in 80 minuten mooi bruin en gaar !
Even af laten koelen voor je m uit de vorm haalt en Mmmmmm snoepse!