Werkplaats van Sinterklaas 
Randwijk

PIZZA MIJTERS

Hoe cool zien deze er uit! En ze zijn ook nog eens heeeeel lekker!!!

 

Wat heb je allemaal nodig ?

 

 

250 gram bloem

 

 

- half zakje gist

 

 

- halve theelepel suiker

 

 

- 150 ml lauw water

 

 

- halve theelepel zout

 

 

- 2 eetlepels olijfolie

 

 

Pizzasaus, een paar plakjes kaas, deegroller, bakpapier en natuurlijk een oven!

 

 

1)Doe 50ml van het lauwe water in een kommetje en roer daar de suiker en het gist doorheen.

 

 

2)Neem een grotere kom en roer de bloem en het zout door elkaar.

 

 

3)Maak nu een kuiltje in het midden en doe daar het mengseltje in van het eerste kommetje. Ook de olijfolie en de rest van het water giet je in het kuiltje en kneed alles heel goed door elkaar.

 

 

4)Wanneer het niet meer allemaal aan je handen plakt en je er een mooie ronde bal van kunt maken is het deeg klaar.

 

 

5)Je doet de bal in de kom en legt er een schone theedoek over heen, die je een beetje nat spuit met een plantenspuit. Laat het deeg zo 45 min rijzen. het liefst bij de kachel.

 

 

6)Als het deeg gerezen is, zet je de oven aan op 240 graden, zodat hij lekker warm kan worden.

 

 

7)Pak de bal uit de kom en verdeel deze in 2 delen. Maak er dus 2 ballen van.

 

 

8)Strooi een beetje bloem op je werkplank en rol een bal uit met een deegroller, zodat die platte pannenkoek ongeveer 4 mm dik is.

 

 

9) Snij er nu mooie pizzapunten van. Van het deeg dat over blijft, maak je weer een balletje, maak je plat en snij je weer punten.

 

 

10)Leg de puntjes op bakpapier op een ovenplaat, doe er met een lepel pizzasaus op en smeer het een beetje uit. Hou de randjes  vrij, anders loopt het er allemaal af tijdens het bakken en word t een beetje een rommeltje. Zo is de mijter al rood!

 

 

11)Het kruisje kan met kaas of met deeg. Vind je kaas lekker, dan snij je strookjes van je plakjes kaas en legt die op de saus. Anders  van het deeg, dat lukt ook.

 

 

12) Nu kunnen de pizzamijters in de oven! Op 240 graden worden ze lekker knapperig in ongeveer 15 min

 

 

De volgende stap is de beste!   EET SMAKELIJK!!!!!! 

 

Terug
 
E-mailen
Bellen
Map