Werkplaats van Sinterklaas 
Randwijk

Wie en wat is de Werkplaats van Sinterklaas?

Hoiiii, de meeste mensen kennen me wel en volgens sommige kinderen ben ik getrouwd met Sinterklaas hihihi en is het heel zielig voor mij dat hij in Spanje is en ik hier moet werken om ieder jaar "zijn" feestje te organiseren! :-)   Nou......dat valt allemaal wel mee hoor! Ik, Corin dus ben best blij met mijn eigen mannetje en ja, inmiddels wel verweven met alles wat met Sinterklaas en zijn pieten te maken heeft.     Ik hou gewoon van dit kinderfeest !!!!

Al vele jaren zat Sinterklaas rond 5 december in de kapsalon, om de kinderen te verblijden met een foto momentje en een zakje strooigoed, maar aangezien het steeds drukker begon te worden en het niet allemaal meer in mijn (toch wel kleine) salonnetje paste, is het steeds groter geworden! 

Wat begonnen is als een grapje, is inmiddels uitgegroeid tot een kinder-tentfeest, waar ik, samen met alle lieve vrijwilligers, niet meer onderuit kom :-) Niet dat ik dat wil hoor, want het Sinterklaasfeest is toch het mooiste feestje dat er is!!!! 

En dat mag net als Kerst, zeker niet verloren gaan! 

In augustus begin ik altijd al met spullen verzamelen en het verzinnen van nieuwe spelletjes en nieuwe teksten voor in onze filmpjes. Waarna alles wat we al klaar hebben staan, opnieuw geschilderd en bijgewerkt moet worden, Caitlin helpt me daar altijd mee, want zij is er beter in dan ik!! In september zijn alle spel voorbereidingen dan klaar en starten we met het opnemen van de filmpjes, waar best veel werk in zit! Dan nog monteren, wat ik ieder jaar weer opnieuw moet uitvinden, omdat ik na een jaar alles weer vergeten ben :-)  Ook beginnen de inschrijvingen in september, waar voor 2 of 3 verschillende tijden kan worden ingepland. Zo komen de kids tenminste geen aandacht te kort en kunnen ze alle spelletjes doen binnen 1 a 1,5 uur. 

Aan de 36 meter lange tent, die compleet aangekleed is aan de binnenkant, staat een hele grote entree tent, zodat niemand buiten in de kou hoeft te wachten. In deze tent, worden de kinderen en ouders, heel ongedwongen, bezig gehouden door de vele gezellige pieten met een keur aan leuke spelletjespieten, leerzame spelletjespieten, knutselpieten, stapelpieten, puzzelpieten, bakpieten, gooipieten, schoorsteenpieten, poetspieten enz. Natuurlijk is Sinterklaas er ook. Hij zit te werken in zijn geheime werkkamer en er  is voor iedereen limonade, mandarijn en snoep. Voor de ouders koffie en thee met iets lekkers er bij en er valt altijd wel iets lekkers te eten.  

Kom je volgende keer ook kijken?


Ps : Wij verschaffen u heel graag uitleg over onze pieten. De werkplaats van Sinterklaas werkt, zoals iedereen van ons gewend is, hoofdzakelijk met echte zwarte pieten. Deze zijn al heel vaak door de schoorstenen geglipt, waardoor ze zo zwart als (van het) roet zijn!  Wij zijn van mening dat het een maskerade uitbeeld dat bij dit leuke feest hoort en het geen huidskleur is. De Werkplaats van Sinterklaas is tegen racisme, maar voor zwartepiet

 

Kleurwedstrijd
Verhaaltjes voor het slapen gaan
Sinterklaas FILM 2018
Sinterklaas FILM 2019
Foto's
Kleurplaten
Knutsels
Zelfmaak lekkernijen
Contact
Vrienden van de werkplaats


HOME
 
 
E-mailen
Bellen
Map